Озеленяване - Тера Микс - тревен чим, почвени смески, торфени субстрати
Тревен чим, почвени субстрати, озеленяване

Да затревим двора си за един ден

Полагане на тревен чим

Първо оплевете, изтесайте и прекопайте...
След което внимателно и фино заравнете горният почвен слой, така че да не останат камъни, буци и всякакъв вид боклуци. Ако почвата е глинеста, то непременно вкарайте известно количество пясък.

За заравняването "Терамиксес" произвеждаме /подложка за чим /, това е обогатена пясъчно-торфена смес с която можете много удобно да си заравните терена вместо с пясък, като по този начин създаваме много благоприятна среда за по бързо прихващане на чимовете.

Изберете подходящият тревен чим:

В България сме два сериозни производителя - едните го отглеждаме в торфена основа върху найлон и е готов за полагане след 2 месеца, а другият е гледан една година, отглежда се върху песъчлива почва и се вади със специализирана машина.

Следва доставката:

Закупувайте толкова, колкото ще можете да положите същият ден. Защото ако поседи повече от 24 часа рискувате дa го загубите.

Монтажът:

Дори да изглежда майсторска работа, тя не е чак толкова сложна, колкото трудоемка: Взимате едно руло от тревния чим, полагате го върху добре заравнената почва.  Поставете го така, че началото на чима да съответства с началото на бъдещата поляна. След което разгънете. Краят на този чим е съответно началото на следващия и така до края на реда. След което започвате втори ред. Внимавайте там където се събират два чима да ги доближите максимално един до друг, така че с времето да могат да си сраснат, а не да се получат фуги. Също така гледайте чимовете да лягат плътно върху почвата, ако трябва си помагайте с мистрийка и заравнявайте преди полагането на всеки чим.

След като наредите цялото количество и сте се изпотили до безобразие, извадете 100 кг-вия валяк и смело валирайте, така че да не пропуснете нито едно ъгълче. После полейте обилно навсякъде и сте готови. След това седнете и се наслаждавайте на красотата която сте сътворили.

Следващите дни повтаряйте операцията валиране и поливане.