Озеленяване - Тера Микс - тревен чим, почвени смески, торфени субстрати
Тревен чим, почвени субстрати, озеленяване

Съвети за модерно озеленяване

Съвети за модерно озеленяване

Модерно озеленяване? "Модерно" е широко понятие, свързано с индивидуалния вкус на всеки един от нас. Актуалните стоки на пазара и характера на човека са определящи в света на модерното. Модерното озеленяване дори може да е нещо, което е добре забравено.

Ще ви предложим няколко съвета за модерната визия на двора ви. Разбира се може да сметнете, че тези полезни съвети за модерно озеленяване не са по вашия вкус и да затворите прозореца, но модерното за всеки е нещо различно.

Ето една модерна практика за озеленяване на зелен кът в двора - Акцент с осветление.

Дори и това, което намирате за грозно или не на място може да се превърне в хита на градината с подходяща светлина. Неугледния ъгъл в двора с невзрачните храсти или цветя, може да стане основния акцент.

Засадете, например, плачеща черница и поставете художественото осветление, отидете в градинския център (предлагат се разнообразни светлинни ефекти за градината) и го закупете. Вече имате една модерна градина, денем черницата е основната единица в невзрачния ъгъл, а нощем цветното осветление е истинска атракция, както за вас така и за съседите.

Разбира се, може да звъннете на някоя фирма за озеленяване и тя да го направи вместо вас. Парите си заслужават, а гаранцията за качество е неоценима, когато е извършена от професионалисти в градинските услуги. Друг свеж съвет за озеленяване и изграждане в двора е скалният кът.

Изграждането на скалния кът или алпинеумът е широка практика в областта на озеленяването и винаги носи наслада, когато присъства в двора. Намерете подходящо място, което не е засадено с растителност, закупете си варовикови камъни с различни размери (15 бр. за алпинеум от 5 кв.). Отидете в градинския център и закупете декоративна трева, цветя, мъхове ниски широколистни храсти и някое по-високо храстче или ниско декоративно дръвче.

Винаги в алпинеума дайте акцент на едно или две растения, това е символ на естетически знания. Минуса на алпинеума е, че е трудоемък за изпълнение, а растителността разнообразна. Моят съвет е да потърсим някоя подходяща фирма за озеленяване и алпинеума ще е факт без да си изцапаме ръцете. Това е въпрос на личен избор.

Как тревната площ може да се превърне в модерна форма на изкуство?

Формите от декоративни камъчета с различни цветове е уникална идея в света на озеленяването. Ето как става, махнете(изрежете) тревния чим, вземете разделителна лента (10-15см висока) и я положете в границата на обезтревената площ, подпълнете със слой от декоративни камъчета (5см) и имате модерна визия, която ще прикове всички погледи, това може да го направите сами без никакви професионални услуги за озеленяване.

И последният съвет за модно озеленяване за вашият скъп двор е…вашето въображение. Въображението е основния двигател за креативни идеи, екпериментирането в градината ще ви доведе до уникални резултати. Ако претърпите неуспехи не се отказвайте, продължавайте рано или късно ще откриете формулата за модерна градина. Озеленяването е изкуство, бъдете артисти в своя двор.