Озеленяване - Тера Микс - тревен чим, почвени смески, торфени субстрати
Тревен чим, почвени субстрати, озеленяване

Полезни статии и съвети за озеленяването

Полезни статии за озеленяването на дворове, паркове и градини, съвети за озеленяване и цветарство, които могат да ви помогнат като любители градинари и сами да изградите и поддържате своя зелен кът.

За качеството
Защо торфен субстрат ТЕРА МИКС

 Не всичко си личи от външният вид на субстрата.

Прочетете още
Какво е мулчиране, видове мулч и ползи
Какво означава мулчиране и Какви видове МУЛЧ има

Мулчирането е процес, при който се извършва покриване на почвата около растенията с различни материали, регулиращи водните и въздушните режими в повърхностния слой на почвата. При мулчирането постигаме по-здрави растения в градината, с доста по-малко или липса на плевели и по-сухоустойчиви от другите градини.

Прочетете още
Полагане на тревен чим
Да затревим двора си за един ден

Първо оплевете, изтесайте и прекопайте...
След което внимателно и фино заравнете горният почвен слой, така че да не останат камъни, буци и всякакъв вид боклуци. Ако почвата е глинеста, то непременно вкарайте известно количество пясък.

За заравняването "Терамиксес" произвеждаме /подложка за чим /, това е обогатена пясъчно-торфена смес с която можете много удобно да си заравните терена вместо с пясък, като по този начин създаваме много благоприятна среда за по бързо прихващане на чимовете.

Прочетете още
Съвети за модерно озеленяване
Съвети за модерно озеленяване

Модерно озеленяване? "Модерно" е широко понятие, свързано с индивидуалния вкус на всеки един от нас. Актуалните стоки на пазара и характера на човека са определящи в света на модерното. Модерното озеленяване дори може да е нещо, което е добре забравено.

Прочетете още
Избор на трева - райграс или тревна смеска
Избор на трева - райграс или тревна смеска

През пролетта започва "сезонът на тревата”. Това е времето, подходящо за изграждането на тревен килим. Какво трябва да знаем при планирането и извършването на тази дейност? Колко ще ни струва? Кой ще го направи?

Прочетете още
Съвети за отглеждането на цветя у дома
Съвети за отглеждането на цветя у дома

Всеки човек избира цветята по различни критерии и причини - едни отглеждат подправки, други засаждат различни декоративни плодове, трети пък го правят за да внесат разнообразие и естетика в интериорния дизайн на домовете си. Истината е, че почти всяко цвете е подходящо допълнение към декора на дома.

Прочетете още
Какво е озеленяване и какви са етапите
Какво е озеленяване и какви са етапите

Озеленяването е комплекс от дейности, които целят създаването на зелени пространства, заети от цветя, декоративна или местна растителност, настилки, водни ефекти и леки конструкции.

Прочетете още

Какво е модерно озеленяване?

"Модерно" е понятие, свързано с индивидуалния вкус на всеки един от нас. Актуалните стоки на пазара и характера на човека са определящи в света на модерното. Модерното озеленяване дори може да е нещо, което е добре забравено старо! Нека се съсредоточим в сферата на озеленяването. Тук ще имате възможност да следите съвети за модерната визия на дворове и градини. Може би ще сметнете, че тези полезни съвети за модерно озеленяване не са по вашия вкус и точно затова споменаваме - "модерно озеленяване", т.е. за всеки е нещо различно!

Дано сме Ви полезни!