Озеленяване - Тера Микс - тревен чим, почвени смески, торфени субстрати
Тревен чим, почвени субстрати, озеленяване

За естествен тревен килим

Разгледайте видовете тревни смески и изберете най-удачната за Вас. Това са специализирани видове тревни смеси, предназначени за изграждане на различни типове тревни площи.

Тревни смески от Тера Микс
Тревни смески от Тера Микс

Предлагаме тревни смески за изграждане на различни типове тревни площи
- Смеси за терени, изискващи по-добра устойчивост на отъпкване,
- Смески за тревна настилка с по-малко поддръжка и вода и непретенциозна към почвата,
- Универсална смеска със средна текстура за изграждане на всякакъв тип морави и терени,
- Смеска от елитни сортове Райграс, издръжлива на студ и умерено на жега, представяща се добре на интензивен натиск и с висока гъстота на кълновете.

Тревна смес за Спортни настилкиТревна смеска - СПОРТ
Съдържание:
Lolium perenne 45% - PARAGON
Festuca arundenacia 45% - MILLENIUM
Poa pratensis 10% - BROOKLAWN
Тревна смес, подходяща за изграждане на тревни настилки, където се изисква устойчивост на тъпкане, по-ниско косене 2,5 см и е с тъмно зелен цвят.
Доза на сеене 35/40 гр. м2

Тревна смес, устойчива на сушаТревна смеска - СУХОУСТОЙЧИВА
Съдържание:
Festuca arundenacia 50% - TITANIUM
Festuca arundenacia 50% - BONSAI
Тази тревна смес е със средно висока текстура и изисква по-малко поддръжка и вода поради дълбоката си коренова система. Непретенциозна е към почви и се коси от 3,5 см. на горе.
Доза на сеене 40/50 гр. м2

Универсална тревна смескаТревна смеска - УНИВЕРСАЛ
Съдържание:
Lolium perenne 25% - PIZZAZZ
Festuca arundenacia 25% - TITANIUM
Lolium perenne 25% - G. SLAM
Festuca arundenacia - 25% BONSAI
Тревна универсална смес със средна текстура, позволяваща косене 3/3,5 см височина. Смес от качествени сортове, характерни със своите положителни фактори, подходяща за изграждане на всякакъв тип морави и терени.
Доза на сеене 35/40 гр. м2

Смеска от различни видове РайграсТревна смеска - РАЙ-ЕЛИТЕ - Райграс
Съдържание:
Lolium perenne 30% - PARAGON
Lolium perenne 35% - G. SLAM
Lolium perenne 35% - PIZZAZZ
Смеска от елитни сортове на Райграс с високо съдържание на endofitos, които спомагат за висока съпротива на болести. Тя е с доста фина текстура и може да се коси доста ниско, почти на ниво от земята. Много издръжлива в студ и умерено на жега, толерира добре интензивният натиск и има висока гъстота на кълнове.
Доза на сеене 30/35 гр. м2

Кратки съвети

Вземайки пред вид климатичните условия в България, най-подходящото време за засяване на трева е март - май, преди започване на летните засушавания и горещини. Друг подходящ период за засаждане е края на лятото - септември-октомври. В този период новозасятата трева получава достатъчно влага и кореновата система и укрепва добре, за да понесе зимните студове.

Определящо за подбора на тревните смески е местоположението, вид и влажност на почвата и начина на използване на тревните площи. Затова, преди да се затревява с тревни семена, трябва да се определи какво е мястото, защото има тревни смески за слънце, сянка, за отъпкване, за спортни терени и други. След като сте избрали подходящата тревна смеска и сте заравнили перфектно почвата след като сте я валирали няколко пъти, се престъпва към затревяването. То може да бъде изпълнено с сеялка или на ръка. Нормата е около 30 гр/кв.м. В повечето случаи се взема малко повече тревна смеска и се сее на око пък и остатъка служи за подсяване на празните места след покълване.