Озеленяване - Тера Микс - тревен чим, почвени смески, торфени субстрати
Тревен чим, почвени субстрати, озеленяване

Семена за тревни площи

Вие искате да затревите определена площ - двор, градина, игрище, парк или друг терен! Помислихте ли за факторите, които влияят върху тревата?
Препоръчваме Ви да се консултирате със специалист и тогава да вземете решение!

Сортове семена
Сортове семенаВсичко започва от една семка! Изберете сорт семена за трева от Тера Микс, подходящи за засяване на различни типове терени и ще постигнете качествена тревна настилка, тревен килим. Семената са ... Прочетете още
Тревни смески
Тревни смескиЗа естествен тревен килим Разгледайте видовете тревни смески и изберете най-удачната за Вас. Това са специализирани видове тревни смеси, предназначени за изграждане на различни типове тревни ... Прочетете още

Сезонът на тревата наричаме времето, подходящо за изграждането на тревен килим, а именно - пролетта. Преди това е добре да изберем с какво и как ще затревяваме - дали ще сеем семена за трева или ще използваме тревен чим. Ако ще използваме семена за тревната настилка, то тогава трябва да преценим райграс или тревна смеска, а по-важното преди това е да сме уточнили за какъв терен ще я ползваме - за спортна площадка или градина, дали да е сухоустойчива или не, а дали да не изберем универсална ... Друго важно нещо е - къде се намира терена - на слънце или сянка, кое преобладава, а и други фактори, влияещи на този избор.

Какво да изберем - Райграс или тревна смеска

За повечето хора думата "райграс" е синоним на трева. Райграсът обаче, е само един от сортовете трева (Lolium), който в днешно време рядко се използва в чист вид, а по-скоро като съставка на различни тревни смески. Морава, изцяло засята с райграс, би била доста по-деликатна и неустойчива. Тревната смеска е много по-практично решение, защото съдържа семена от различни видове, с различни качества, с подобни изисквания, които се допълват едно друго, в общата морава.